HTML

XenD énblogja

Aki ismer az talán jól fog szórakozni, a többiek meg nem érdekelnek...

Friss topikok

  • Lexandro2000: Ne aggódj ismerem a Colorspektrumot :D Anno a HM PSZNYI udvari beszállítója volt nyomdai termékek ... (2008.08.26. 19:47) Ki mit nyomtat?
  • Lexandro2000: A film a szép új világ és az 1984 keresztezéséből hozta létre az alkotó. Nincs könyv, ami alapján... (2008.08.25. 12:53) Equilibrium
  • denx: Köszönöm a tippet, majd meggondoljuk! mv "Róbert/Roberta" /dev/null :D (2008.08.06. 14:56) Bejelentés
  • denx: valóban. 1 perc híján megvolt a 3 óra! viva la malév! (2008.08.04. 19:40) Malév - oda

Számláló

Címkék

balkán (3) budapest (1) család (3) drog (1) érdekes (2) film (1) fit (1) főtáv (2) google (1) gps (1) gyerek (1) hack (1) hivatal (3) it (4) játék (1) karrier (1) kényelem (6) korrupció (3) közbeszerzés (1) közlekedés (4) külpolitika (1) kultúra (4) látnivaló (2) libegő (1) licitálás (1) mozi (2) munka (2) nyár (3) nyaralás (1) nyeremény (1) orbán (1) oroszok (1) picasa (1) pixmania (1) politika (2) repülés (3) sorsolás (1) spam (1) start (1) szakember (3) számla (1) szerelés (3) szívás (3) szokások (1) szolgáltatások (3) szolgáltatók (1) tender (2) terhesség (1) tv (1) uk (7) utazás (7) vásárlás (3) vatera (1) vezetés (2) vpn (1) web (1) wii (1) windows (1) zene (1) Címkefelhő

Innen olvasnak

2008.07.16. 11:25 denx

VPN és egyéb szívások

A most következő rész erősen szakmai jellegú lesz, így földi halandók nyugodtan ugorhatnak.

Az utóbbi napokban taglalt főtávos ügylet miatt 2 egész napra kellene szabadságot kivennem, hogy a jómunkásemberek megheggesszék a rohadófélben lévő csöveinket. Ezt meg tudom kerül úgy, hogy otthonról fogok dolgozni! Ez azonban messze nem olyan egyszerű, mint ahogy hangzik.

Biztos mindenki emlékszik gyermekkorából a láncmesékre (a tehén nem ad tejet, amíg nem kap friss vizet, a tökömtuggyamicsoda nem hajlandó vizet hozni, amíg ...). Következzen most informatikai láncmesém a XXI. századi programozó életéből:

  1. Hiába dolgozok laptopon, ha az nem a helyi hálózatra van csatlakozva, akkor nem éri el az ügyfél belső szervereit, mert a network tunneling nem működik csak a cég belső hálózatán.
  2. Be lehetne csatlakozni VPN-nel a belső hálóra, de ez em megy, mert ilyenkor más mac address-t kap a gép, szóval zsákutca.
  3. Következő opció, hogy az otthoni gépemről bevépéennezek a céghez, majd becsatlakozok a bekapcsolva hagyott céges laptopomra és így dolgozok. Ennek csupán az az akadálya, hogy az otthoni laptopomon Windows XP Home edition van. Ennek az egyik hiányzó funkciója a windows domain-be való bejelentkezés.
  4. A megoldás! Egy oldalon megtaláltam hogyan lehetne kijátszani a fent említett sántaságot: csinálni kell egy pontosan olyan nevű és jelszavú(!) felhasználót az otthoni gépemen, mint amilyen a domainben van, továbbá az otthoni gépem munkacsoportját pontosan úgy kell nevezni, ahogy a benti gépem domain-jét.
  5. Na itt újabb problémába ütköztem: az otthoni gépemnek nem lehet ám akármilyen hosszú munkacsoport nevet adni! 16 karakternél nem lehet hosszabb, hogy rohaggyon meg! De hál' Isten elég volt a benti domain elejét beírni, ami belefért.
  6. Ezek után már sikerült bejelentkezni a VPN-be, azon belül pedig "távoli azstalhasználat" nevű csodás eszközzel a benti gépemre, amin kezdődhet a munka.

Ez az egész egyelőre csak főpróba volt, mert a szerelők még nem jelentkeztek be hogy dolgoznának, de minden esetre megnyugtató, hogy nem kell ezek miatt a faszok miatt ellőnöm két egész napi szabadságomat.

Szólj hozzá!

Címkék: windows it hack vpn


A bejegyzés trackback címe:

https://xend.blog.hu/api/trackback/id/tr38570684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása