HTML

XenD énblogja

Aki ismer az talán jól fog szórakozni, a többiek meg nem érdekelnek...

Friss topikok

  • Lexandro2000: Ne aggódj ismerem a Colorspektrumot :D Anno a HM PSZNYI udvari beszállítója volt nyomdai termékek ... (2008.08.26. 19:47) Ki mit nyomtat?
  • Lexandro2000: A film a szép új világ és az 1984 keresztezéséből hozta létre az alkotó. Nincs könyv, ami alapján... (2008.08.25. 12:53) Equilibrium
  • denx: Köszönöm a tippet, majd meggondoljuk! mv "Róbert/Roberta" /dev/null :D (2008.08.06. 14:56) Bejelentés
  • denx: valóban. 1 perc híján megvolt a 3 óra! viva la malév! (2008.08.04. 19:40) Malév - oda

Számláló

Címkék

balkán (3) budapest (1) család (3) drog (1) érdekes (2) film (1) fit (1) főtáv (2) google (1) gps (1) gyerek (1) hack (1) hivatal (3) it (4) játék (1) karrier (1) kényelem (6) korrupció (3) közbeszerzés (1) közlekedés (4) külpolitika (1) kultúra (4) látnivaló (2) libegő (1) licitálás (1) mozi (2) munka (2) nyár (3) nyaralás (1) nyeremény (1) orbán (1) oroszok (1) picasa (1) pixmania (1) politika (2) repülés (3) sorsolás (1) spam (1) start (1) szakember (3) számla (1) szerelés (3) szívás (3) szokások (1) szolgáltatások (3) szolgáltatók (1) tender (2) terhesség (1) tv (1) uk (7) utazás (7) vásárlás (3) vatera (1) vezetés (2) vpn (1) web (1) wii (1) windows (1) zene (1) Címkefelhő

Innen olvasnak

2008.08.07. 19:56 denx

Vaterázzá! - vagy ne!

Most kaptam egy mail-t a vaterától, hogy mostnatól - pontosabban már augusztus elejétől - az eladóknak fizetniük kell ha a hirdetéseikben minimálárat akarnak megjelölni és az aukció végéig nem érik el a licitálok azt.

Hol is kezdjem...

Egyrészről örülök a dolognak, mint vásárló, hátha kevesdebb lesz az értelmetlenül alacsony kikiáltási ár. Hiszen nem fogja egy forintért meghirdetni senki a cuccát, amiért húszezret legalább akar kapni, mert azt keményen meg fogják szivatni, akik tesznek rá érvényes licitet a minimálár alatt. Kevesebb lesz a szivatós hirdetés, legalábbis abban az értelemben szivatós, hogy félrevezető a kikiáltási/aktuális árat nézve.

Más részről, mint eladó nem örülök a dolognak, mert miért fizessek azért, hogy nem vette meg senki a cuccomat? Bár erre egyszerű lesz a megoldás: nem fogok többet semmit árulni az aukciós oldalon. Vevőként lehet értelmesebb lesz a kínálatot böngészni, de ha más eladók is hasonlóan gondolkodnak, akkor ezzel a lépéssel maga alatt vágja a fát a szájt.

Bár ami azt illeti, az ügyeskedők a vásárlás részét is el tudják cseszni: az utolsó pillanatban licitálnak csak éppen a minimálár feletti összeget. Az eladóval is kibaszás ez, hiszen nem kap többet a cuccáért, mint a legügyesebb utolsó licitáló ajánlata, vevőként meg ha nem vagy elég gyors, akkor vagy sokkal drágábban tudod csak megszerezni a terméket, vagy lemaradsz róla.

Jobban belegondolva, kicsit leáldozóban van ennek a biznisznek szerintem és ez a kapzsi lépés csak még egyet lök a cégen a szakadék felé.

Nem is beszélve a teljesen ingyenes alternatíváról: www.yabe.hu Ez egy fordítva működő hely, ahol nem a vevő licitál, hanem az eladók adnak be pályázatokat a vevők által meghirdetett tenderekre. De a legjobb (vevői oldalról), hogy nincs semmi féle kötelezettség, vagyis nem muszáj sem a legolcsóbbat választani, sőt! Egyáltalán választani sem kötelező! Szerintem zseniális a dolog, kiváncsi vagyok mi lesz belőle.

Ami külön érdekessége z oldalnak, hogy sem az eladó, sem a vevő nem kell fizessen a szolgáltatásért, semmilyen nyakatekert körülménytől nem függve! Sok sikert kívánok a fejlesztőknek/üzemeltetőknek! Én támogatom!

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás vatera tender licitálás


A bejegyzés trackback címe:

https://xend.blog.hu/api/trackback/id/tr70605685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása