HTML

XenD énblogja

Aki ismer az talán jól fog szórakozni, a többiek meg nem érdekelnek...

Friss topikok

  • Lexandro2000: Ne aggódj ismerem a Colorspektrumot :D Anno a HM PSZNYI udvari beszállítója volt nyomdai termékek ... (2008.08.26. 19:47) Ki mit nyomtat?
  • Lexandro2000: A film a szép új világ és az 1984 keresztezéséből hozta létre az alkotó. Nincs könyv, ami alapján... (2008.08.25. 12:53) Equilibrium
  • denx: Köszönöm a tippet, majd meggondoljuk! mv "Róbert/Roberta" /dev/null :D (2008.08.06. 14:56) Bejelentés
  • denx: valóban. 1 perc híján megvolt a 3 óra! viva la malév! (2008.08.04. 19:40) Malév - oda

Számláló

Címkék

balkán (3) budapest (1) család (3) drog (1) érdekes (2) film (1) fit (1) főtáv (2) google (1) gps (1) gyerek (1) hack (1) hivatal (3) it (4) játék (1) karrier (1) kényelem (6) korrupció (3) közbeszerzés (1) közlekedés (4) külpolitika (1) kultúra (4) látnivaló (2) libegő (1) licitálás (1) mozi (2) munka (2) nyár (3) nyaralás (1) nyeremény (1) orbán (1) oroszok (1) picasa (1) pixmania (1) politika (2) repülés (3) sorsolás (1) spam (1) start (1) szakember (3) számla (1) szerelés (3) szívás (3) szokások (1) szolgáltatások (3) szolgáltatók (1) tender (2) terhesség (1) tv (1) uk (7) utazás (7) vásárlás (3) vatera (1) vezetés (2) vpn (1) web (1) wii (1) windows (1) zene (1) Címkefelhő

Innen olvasnak

2008.09.12. 09:11 denx

Hogyan csináljunk ki egy GPS-t

Szóval a történet úgy kezdődött, hogy reggel indulás előtt beszereltem a vadiúj gépéessem tartóját a kocsiba. Nem volt hangulatom utánna felcipelni a lakásba az eszközt, így hát inkább behajítottam a hátzsákomba. Délután vettem egy vaníliás krémtúrót a drágámnak, amit szintén bedobtam a táskámba. Meggondolatlanság volt, ugye ez mindenki előtt világos?

Mivel hazafelé már nem esett az eső, így belegyűrtem az esőkabátom is a táskámba. Hazaérve jött a hidegzuhany! A nyomorult krémtúrónak a fóliája egy ponton kiszúródott. 2 dolog esett áldozatául: az esőkabátom és ... na vajon mi? ... Igen! A készülék. De annak is csak a hátuljának az egynegyede: ahol a hangszóró található! Hol máshol lepte volna el vastagon a matéria az eszközt, mint az egyetlen helyen, ahol lyukak találhatók a burkolatán!

Csavarhúzó elő, szétkap. Igaz, hogy egy napos volt a készülék, de ezt azért csak nem hagyhattam, hogy beleszáradjon és odabent mindenféle érdekes vegyi műveleteket indítson be. Szóval hátulja leszed, "Jé! Ez ilyen promitív egy szerekezet belülről?" Szerencsére a gépezet minden fontos része az előlaphoz van rögzítve, kivéve a hangszórót s az antennát. (Itt hadd jegyezzem meg, hogy az antenna egy darab vékony, hosszúkás lemez.) Miután kicsavaroztam a hangszórót - már ha azt a primitív cuccot ami benne van annak lehet nevezni - az előtte levő vászon és papír közötti tulajdonságokkaj bíró anyagot is kikaptam, így már hozzáfértem a fél miliméter széles résekhez, amikben állt a matéria. benedvesített vécépapírral és fülpiszkálóval sikerült is megmenekíteni a szerkezetet az idő előtti nyugdíjtól. Mindent visszapakol, összecsavaroz és összepattint, majd teszt: és igen! Túlélte! Hallható jeleit is adta az életnek, így a hangszóró is sikeresen megúszta a műveletet.

Szóval a vége happy end lett, de azért műszerészkedés közben rendesen szakadt rólam a víz!

Szólj hozzá!

Címkék: gps szerelés


A bejegyzés trackback címe:

https://xend.blog.hu/api/trackback/id/tr28659830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása